Pressemelding: Leger Uten Grenser mektig imponert over støttekonsert for Syria


– Arrangementet har vært et kjempetiltak, og vi i Leger Uten Grenser er mektig imponert over innsatsen til arrangørene og alle som har bidratt, sier sykepleier Marte Ulvedal som har jobbet med syriske flyktninger i Libanon.

Torsdag 11. mai arrangerte Aliaa Noelle Hamza og Firas Hamza støttekonsert, filmvisning og kunstauksjon i samarbeid med Parkteateret. Alt overskuddet gikk uavkortet til Leger Uten Grensers arbeid med syriske flyktninger og til humanitært arbeid i Syria.

Totalt ble det samlet inn 160.762 kroner. Dette er den største innsamlingen enkeltpersoner har iverksatt gjennom en støttekonsert til inntekt for Leger Uten Grenser.

Forståelse og medmenneskelighet

Initiativtaker Aliaa er selv syrisk, og har sammen med sin familie jobbet med nødhjelp, integrering og støtte til syriske flyktninger. Hun arrangerte støttekonserten for å øke forståelsen for et land som er i krig, gjennom en kveld med presentasjoner, film og musikkinnslag.

Formålet var også å skape en arena der mennesker kunne vise medmenneskelighet for mennesker på flukt, og en anledning til å vise støtte for saken.

– Menneskene som er på flukt i dag lever i et håp om en lysere og bedre fremtid tross uverdige forhold. Sammen kan vi hjelpe og sammen får vi hjelpen frem. De små ting vi kan gjøre i lille Norge kan utgjøre all verden for andre.

Vi håper dere har hatt en fin reise og opplevelse sammen med oss, sier Aliaa Noell Hamza.

  • Les mer om Leger Uten Grenser's arbeid med flyktninger i Midtøsten og Europa

Mange engasjerte

Leger Uten Grenser er svært takknemlig for bidraget.

– Det er utrolig flott å se hvor mange som har engasjert seg, både for å iverksette selve arrangementet, og i form av den utrolige givergleden. Tusen takk!, sier giverservicemedarbeider Aurora Malm Utvåg i Leger Uten Grenser.

Bemanning, artister og konferansierer stilte opp frivillig denne kvelden, og Parkteaterets lokaler var disponert gratis.

Leger Uten Grenser driver selv seks sykehus og klinikker nord i Syria, og støtter i tillegg mer enn 150 klinikker og sykehus rundt om i landet med materiell, penger, forsyninger, medisiner og opplæring.

Leger Uten Grenser har også flere mobile klinikker som kan respondere etter behov, og titalls prosjekter i nabolandene Irak, Jordan og Libanon for å behandle syriske flyktninger.

Denne artikkelen ble publisert på Leger Uten Grenser sin hjemmeside 09.06.18. Du kan lese saken hos Leger Uten Grenser her.